Dit zijn de verschillende klassen op het gebied van sloten

  • door

Verschillende deuren vragen om verschillende sloten. Maar verschillende sloten hebben ook weer verschillende prijskaartjes. Daarom is het belangrijk om te bepalen wat voor slot je op welke deur je wilt hebben. Het is namelijk zonde om een heel duur slot op bijvoorbeeld je bezemkast te zetten, omdat hier waarschijnlijk minder waardevolle dingen instaan (tenzij je heel veel waarde hecht aan je bezem, natuurlijk). De voordeur van je huis wil je aan de andere kant waarschijnlijk een stuk beter beveiligd hebben. Daarom heeft slotenmerk KFV een klassensysteem bedacht wat hun sloten betreft. In dit blog worden die verschillende klassen doorgelicht en proberen we advies te geven welke KFV sloten voor jouw deuren het meest geschikt zijn.  

Klasse 1 sloten

De sloten in klasse 1 zijn geschikt voor deuren die slechts af en toe worden geopend. Daarnaast is het qua sloten beter als de deuren een beetje rustig open en dicht gaan. Zoek je bijvoorbeeld een slot voor de deur van je berging? Dan is een slot uit klasse 1 waarschijnlijk al wel voldoende. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld garages die je niet vaak gebruikt, of de deur aan je tuinhuisje die je af en toe gebruikt.

Klasse 2 sloten

Deze klasse is het meest geschikt voor deuren die wat vaker open gaan dan de deuren in klasse 1. Het is vaak nog wel de bedoeling dat deze deuren rustig worden geopend, aangezien deze klasse sloten minder goed tegen bruut geweld kunnen. Kantoordeuren worden vaak één keer per dag geopend en gaan dan aan het einde van de werkdag weer dicht. Daarom zijn dit soort type deuren uitermate geschikt voor sloten van klasse 2.

Klasse 3 sloten

Wanneer je een slot zoekt voor deuren die wat regelmatiger open en dicht gaan, is het klasse 3-type wellicht de beste optie. Deze klasse kan ook wel tegen een stootje, zowel qua frequentie als kracht waarmee de deur wordt geopend. Deuren in openbare gebouwen zijn hier een goed voorbeeld van.

Klasse 4 sloten

Tot slot zijn er klasse 4 sloten. Deze type sloten kunnen – je had het waarschijnlijk al wel verwacht – heel goed tegen stoten. Met dit type sloten ben je in principe het beste beschermd tegen inbraak en ramkraak. Deze sloten maken bijvoorbeeld gebruik van een KFV meerpuntsluiting, waardoor de deur beter beveiligd is. Zo maken inbrekers geen kans bij dit type sloten en kun je de deuren met dit slot ook zo vaak als je wil open- en dichtslaan!