Een veilige vluchtweg in jouw gebouw!

  • door

Heb jij een bedrijfspand of ander gebouw, waar veel personeel rondloopt? Dan is het handig om een veilige vluchtweg in geval van nood te hebben. Ook is het belangrijk dat bijvoorbeeld kinderen of mensen uit verschillende culturen deze vluchtweg begrijpen en het gebouw zelfstandig kunnen verlaten. Wij vertellen jou daarom meer over het optimaal beveiligen van jouw gebouw en de voordelen van een deur met panieksluiting.

Veiligheid met een panieksluiting

Voor het optimaal beveiligen van een openbaar gebouw, zoals een zwembad, ziekenhuis, school, bioscoop, winkelcentrum of bedrijfspand, is het handig om een veilige vluchtweg bij bijvoorbeeld brand te hebben. Als eerste moet iedereen weten waar ze naartoe moeten, want stel dat de stroom uitgevallen is, dan moeten ze toch weten waar ze naartoe moeten. Hiervoor heb je noodverlichting, wat voor iedereen te begrijpen is vanwege het plaatje erop. Op deze manier kunnen kinderen dit ook eenvoudig begrijpen. Daarnaast is het belangrijk om een panieksluiting op jouw deuren te hebben. Deze sluitingen zijn eenvoudig en snel te bedienen, vanwege de stang. Zo kan iedereen in een noodsituatie meteen het gebouw verlaten. De panieksluitingen heb je met een insteekpaniekslot en met of zonder puntsluiting. Met puntsluiting zijn de panieksloten extra beveiligd, doordat je jouw deur hiermee op meerdere punten kan vergrendelen. Als je een hoge deur hebt, kan je ook nog een verlengstang aanschaffen, zodat de panieksluiting langer gemaakt kan worden en geschikt is voor jouw hoge deur. Panieksluitingen zijn er ook voor zowel enkele als dubbele deuren. Bij een enkele deur kan je er ook een codeslot op plaatsen, zodat de deur met panieksluiting ook van buitenaf te openen is. Bij een dubbele deur kan dit echter niet. Ze zijn zelfs voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren geschikt en de meeste ook voor naar buitendraaiende deuren. Elke panieksluiting is verder geschikt voor een deur met een bepaalde minimale deurstijlbreedte en maximale hoogte en breedte. Let dus bij het kiezen van een panieksluiting op de afmetingen van jouw deur.

De voordelen

Panieksluitingen brengen veel voordelen met zich mee. Zo zijn ze op bijna alle deuren wel toepasbaar, aangezien elke panieksluiting weer voor een andere deur met bepaalde afmetingen geschikt is. De panieksluitingen met twee-, drie- of vierpuntssluiting vergrendelen de deur op meerdere punten. De vierpuntssluiting is daarom ook SKG** beveiligd. Dat betekent dat ze wel minimaal 3 minuten tegen inbrekers beveiligd zijn en tegen heel veel inbraakmethodes, waaronder uitboren, lockpicken en de slagmethode. De panieksluitingen zijn in de kleuren zilver, zwart-rood en RVS beschikbaar, zodat je kan kiezen welke het beste bij jouw deur past en ervoor geschikt is. Zo is een RVS panieksluiting geschikt voor houten en stalen deuren die een zware inbraakwering nodig hebben. Alle panieksluitingen voldoen verder aan de Europese normeringen, zijn gebruiksvriendelijk en voorzien van een eenvoudige montage. Vooral de pushpad van Briton is eenvoudig in gebruik, aangezien je de vluchtdeur hiermee in één beweging ontgrendelt. Hiervoor hoef je namelijk alleen de pas in te drukken. Ook zijn er panieksluitingen die eenvoudig te reinigen zijn en waarbij je een codeslot kan toepassen. Dit codeslot is ook eenvoudig te herprogrammeren, indien er iets misgaat met de installatie of je een nieuwe code wilt. Wel is dit slot alleen toepasbaar op binnendeuren of buitendeuren met een overkapping. Al met al zorgen al deze voordelen ervoor dat een panieksluiting zeker niet in openbare gebouwen en bedrijfspanden mag ontbreken. Schaf dus snel een panieksluiting aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *