Efficiënt thuis werken

De tijden zijn even anders. Het woord thuis werken is niet meer weg te denken. We zullen ons nu allemaal moeten aanpassen aan de nieuwe 1,5-meter samenleving. Maar hoe kunnen wij dit het beste zo efficiënt mogelijk toepassen? In deze blog vind je een paar tips die gaan over het effectief en efficiënt thuis werken.

Tip 1: sta op tijd op

Het is heel verleidelijk om heerlijk uit te slapen en in een ander ritme te komen. Dit is een gevaar. Je lichaam gaat ineens van een vroeg ritme, naar een laat ritme. Je gaat steeds later naar bed en je staat steeds later op in de ochtend. Het is goed om op gestructureerde tijden naar bed te gaan, zoals voorheen. Houd je routine er ook goed in, alsof je naar kantoor gaat. Hierdoor voel je je een stuk frisser en fruitiger als je naar je mini kantoortje gaat in de woonkamer.

Tip 2: blijf bewegen

Het is belangrijk om niet stil te blijven zitten. Misschien was je op kantoor wel gewend om even een halfuur naar buiten te gaan in je lunchpauze, en nu je thuisblijft, zit je liever op de bank. Dwing jezelf om even een frisse neus te halen, in de tuin of in het park. Het komt nu extra goed uit als je een hond in de familie hebt. Neem een heerlijke wandeling en ga daarna weer terug naar je focus.

Tip 3: goede verbinding

Heb je geen goede verbinding dan kan je het wel vergeten. Er worden nu meer meetings online gehouden dan ooit. Het is dus super belangrijk. Met glasvezel internet heb je supersnelle verbinding. Glasvezel zorgt ervoor dat jouw signaal veilig wordt doorgevoerd op lange afstanden. Het is de veiligste manier van communicatie. Zorg er dus voor dat de meeting onverstoord kunnen worden gehouden. Hiermee zal je zeker punten scoren bij je baas.

Tip 4: sluit jezelf af

Het is misschien niet de gezelligste tip maar wel een meest effectieve. Je hebt twee kinderen thuis die continu in je nek lopen te hijgen. Dit is niet handig voor je werk en zo kun jij je niet goed concentreren. Wat werkt dan wel? Het is goed om een kleine ruimte voor jezelf te creëren, waarbij je even goed kunt focussen en geen afleidingen hebt van je kinderen of partner. Plan voor jezelf in wanneer je daar gaat zitten werken en wanneer je je weer tot het gezelschap mengt. Planning is hierbij essentieel. Je wilt natuurlijk niet dat je je alleen gaat voelen.

Met deze tips is het van belang dat je ze nauwkeurig uitvoert om zo effectief en efficiënt te werken. Geen gedoe met slecht internet en geen stijve nek meer.