Veilig alleenwerken dankzij de ingenieuze app van Mutibel

Het is niet altijd even makkelijk om mensen alleen te laten werken, want als de situatie gevaarlijk is, dan moet er altijd sprake zijn van toezicht. De veiligheid van de werknemer staat immers voorop en dat maakt alleenwerken lastig. Als je samenwerkt, dan is er altijd iemand in de buurt die de andere in de gaten kan houden en andersom. Maar als iets alleen moet worden uitgevoerd, dan zijn er geen andere mensen in de buurt. Het kan zijn dat er nog wel toezichthouders zijn die iemand anders in een werkruimte in de gaten houden, maar dat is uiteraard verre van ideaal. Het is dan ook goed om een systeem actief te hebben die de veiligheid van de werknemer die alleen werkt in de gaten houdt. Een camerasysteem zou een letterlijke invulling zijn van zo’n systeem, want de werknemer die alleen werkt, wordt dan constant gemonitord. Maar dan heb je nog steeds mensen nodig die de camerabeelden in de gaten houden. Je kunt niet zoals bij beveiligingsbeelden op een later moment door het videomateriaal gaan op zoek naar aanwijzingen. De persoon in kwestie moet immers veilig kunnen werken en als er iets mis gaat, dan moet er meteen worden ingegrepen en niet pas aan het einde van een werkdag als men de camerabeelden gaat bekijken. Om alleenwerken mogelijk te maken, kun je dan ook het beste de app van multibel gebruiken. Je hoeft dankzij deze app geen duur camerasysteem te installeren en je hoeft dus ook geen extra personeel in te zetten voor het houden van toezicht. Alleenwerken kan dankzij de app bijvoorbeeld via een contante flow van berichten die heen en weer worden gestuurd. Iemand die alleen werkt moet dan bijvoorbeeld om het kwartier of ieder uur even reageren op een bericht met een ‘alles is ok’ bericht in wat voor vorm dan ook. Hij of zij geeft daardoor een teken van leven en geeft ook aan dat alles is zoals het moet zijn. Komt dat bericht niet, dan kan er meteen aan de bel worden getrokken. Er kan dan bijvoorbeeld een alarm afgaan. De reactie van de alleen werkende persoon in de app voorkomt dus dat er een alarm afgaat. Dank zij multibel is er alleen een systeem nodig dat functioneert via bijvoorbeeld een smartphone. Daardoor zorg jij er als werkgever voor dat alleenwerken mogelijk en veilig blijft. Kijk daarom gerust eens op multibel.nl om de mogelijkheden te bekijken. 

Maak alleenwerken veilig via multibel.nl

Als alleenwerken noodzakelijk is binnen jouw bedrijf en als dit alleenwerken bepaalde risico’s met zich meebrengt, dan moet je een veilige situatie creëren. Dat kan via de app van multibel. Op de website van multibel.nl kun je zien wat er mogelijk is met deze app en in welke situaties of omstandigheden je de app kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een werksituatie op grote hoogte. 

Ontdek alles over multibel via de site

Je kunt de website heel goed gebruiken om te zien wat de app jouw kan bieden en wat het de alleen werkende werknemers kan bieden. Qua functionaliteit kun je denken aan: 

  • SaaS dienst
  • Aanwezigheidsregistratie
  • Snelle alarmering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *