Veilig als oudere op jezelf wonen

Noodknop ouderen

Als ouderen zo lang mogelijk op zichzelf willen blijven wonen, is het wel verstandig om bepaalde veiligheidsvoorzieningen te treffen. De noodknop ouderen is er speciaal voor bedoeld, om snel hulp in te kunnen schakelen van bijvoorbeeld de kinderen of van de buren. Met de verschillende opties kun je ook bijvoorbeeld instellen wanneer de noodknop buiten een bepaald gebied komt, of wanneer je valt wordt er alarm geslagen. De kans dat je als oudere hulpeloos uren of nog langer hulpeloos op de grond ligt is er met de knop niet meer bij, hulp is snel onderweg.

Noodknop ouderen

Verschillende soorten noodknoppen

Voorheen was de keuze vrij beperkt met noodknoppen, maar tegenwoordig heb je een noodknop ouderen die je zelfs mee naar buiten kunt nemen. Een noodknop die je buiten ook kunt gebruiken werkt in de meeste gevallen op een 4G netwerk, hiermee heb je nagenoeg landelijke dekking. Ga je als oudere wandelen, of boodschappen doen dan kun je eenvoudig de noodknop ook gebruiken. Druk je de knop in, dan krijgen de contacten die je hebt ingesteld een sms. Je kunt direct met diegene praten om zo te vertellen wat er is gebeurd, en dat je hulp nodig hebt. 

Hoelang kun je met de noodknop doen?

De instellingen en het gebruik van de noodknop ouderen bepalen hoelang je met de knop kunt doen, actieve ontvangst en gps kunnen worden uitgezet en alleen worden ingeschakeld bij een noodoproep is de zuinigste stand. Door deze energiezuinige instellen is het mogelijk dat je 25 dagen doet met een batterij, wil je altijd bereikbaar zijn en moet het GPS signaal iedere vijf minuten updaten moet je rekening houden met een activiteit van 2 dagen van de batterij. Weet je niet precies hoe je de noodknop in moet stellen, of wens je hier informatie over kun je contact opnemen via mijnsos.nl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *